2024 MEB LGS Sınavına Giriş Yerleri Belli Oldu: Sınav Giriş Belgesi E-Okul Üzerinden Nasıl Sorgulanır?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavın 2 Haziran Pazar günü yapılacak olmasıyla birlikte öğrencilere sınav giriş bilgileri duyuruldu. Öğrenciler, kendi okullarında değil belirlenen okullarda sınava girecek ve sınav giriş belgelerini e-Okul sistemi üzerinden edinebilecekler. Bu yılki LGS, öğrencilerin dikkatlice izlemesi gereken detaylarla ön plana çıkıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) İçin Öğrencilere Sınav Giriş Bilgileri Sağladı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, 2 Haziran Pazar günü düzenlenecek olan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavın giriş bilgileri yayınlandı.

LGS Merkezi Sınavı Okul Dışında Gerçekleşecek

LGS merkezi sınavına katılacak öğrenciler, kendi okullarında değil belirlenen okullarda sınava girecekler.

Sınav Giriş Belgeleri e-Okul Sistemi Üzerinden Erişilebilir Durumda

Mili Eğitim Bakanlığı'nın açıklamasına göre, LGS'ye girecek öğrenciler sınav giriş belgelerini e-Okul sistemi üzerinden temin edebilecekler.

LGS sınav giriş belgeleri, öğrencilerin sınava girecekleri gün hazır olacak ve sınav yerleri belirlendi.

Fotoğraflı Sınav Giriş Belgeleri, okul müdürlükleri tarafından elektronik ortamda alınacak ve onaylandıktan sonra öğrencilere iletilecek.

Yurt dışında e-Okul sistemine kayıtlı olmayan öğrenciler sınav giriş belgelerini bulundukları ülkenin Türkiye Cumhuriyeti temsilciliklerinden alıp onaylatmak zorunda olacaklar.

Öğrencilerin sınav günü yanlarında fotoğraflı onaylı sınav giriş belgelerini ve kimlik belgelerini bulundurmaları gerekmektedir.