LGS sınavına son 3 gün: 1 milyon kişi katılacak

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2 Haziran'daki Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınava 1 milyon 38 bin 192 öğrencinin katılacak. Sınav sonuçları 28 Haziran'da açıklanacak. Aynı gün ise Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu'nun yayımlanacak.

MEB, LGS Sınavı için 1 Milyon Öğrencinin Başvurduğunu Açıkladı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2 Haziran'daki Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınava 1 milyon 38 bin 192 öğrencinin katılacağını duyurdu.

Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürü Bilgilendirme Yaptı

MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürü Kemal Bülbül, LGS kapsamında yapılacak merkezi sınavla ilgili detayları paylaştı.

Sınavda Değişiklik Olmayacağı Açıklandı

Bülbül, sınavda içerik, süre ve soruların dağılımında değişiklik olmayacağını belirterek, öğrencilerin sınava hazırlanmaları için önerilerde bulundu.

MEB, 1 Milyon Öğrencinin LGS Sınavına Başvurduğunu Açıkladı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2 Haziran'da düzenlenecek Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavına toplam 1 milyon 38 bin 192 öğrencinin başvuruda bulunduğunu duyurdu.

LGS Sınavının İçeriğinde Değişiklik Yapılmayacağı Belirtildi

MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürü Kemal Bülbül, sınavın içeriğinde, sürelerinde ve soruların dağılımında herhangi bir değişiklik olmayacağını açıkladı, öğrencileri sınav için motive etti.

LGS Sınavı Katılımcı Sayısı Açıklandı

MEB tarafından yapılan açıklamaya göre, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavına 1 milyon 38 bin 192 öğrencinin başvurduğu belirtildi.