Türkiye'nin Kredi Notu Standard & Poor's Tarafından Yükseltildi!

Türkiye'nin kredi notu B'den B+'ya yükseldi. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's (S&P) tarafından yapılan açıklamada kredi notu görünümü pozitif olarak belirtildi.

Türkiye Ekonomisi Uluslararası Alanda Takdir Topluyor

Türkiye'nin ekonomi programı, uluslararası alanda giderek daha fazla takdir toplamaya devam ediyor, atılan ekonomik adımlarla birlikte Türkiye'nin kredi notu kuruluşlar tarafından art arda yükseltiliyor.

S&P Global Türkiye'nin Kredi Notunu Yükseltti

Son olarak uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P Global, Türkiye'nin kredi notunu beklentiler doğrultusunda bir kademe yükseltti ve kredi notunu B'den B+ seviyesine çıkardı, aynı zamanda kredi notunun pozitif görünümünün devam edeceğini açıkladı.

Kredi Derecelendirme Kuruluşlarından Olumlu Beklentiler

S&P Global, Önümüzdeki dönemde Türkiye'de portföy girişlerinin artmasını, cari açıkların daralmasını, enflasyon ve dolarizasyonun azalmasını öngördüğünü belirtirken, bu ilerlemenin yavaş olacağını ve Merkez Bankası'ndaki rezerv birikiminin ılımlı olacağını vurguladı. Ayrıca, Fitch Ratings de Mart ayında Türkiye’nin kredi notunu yükselterek not görünümünü durağandan pozitife çıkardı.