Instagram'ın kapatılması ortalığı karıştırdı! Anayasa Mahkemesi'nin sitesine de erişilemiyor

BTK, katalog suçlarına uymadığı gerekçesiyle Instagram'a erişimi engelledi. Anayasa Mahkemesi ise iletişim ve ifade özgürlüğüne müdahale mevzuatı hakkında açıklama yaptı.

BTK, Instagram'a Erişim Engeli Getirdi

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından, milyarlarca kullanıcısı olan sosyal medya platformu Instagram'a erişim engeli uygulandı.

Instagram, Katalog Suçlarına Uymadığı İçin Kapatıldı

BTK'nin site bilgileri sorgulama menüsünde yapılan duyuruda, Instagram'a erişimin engellendiği ve platformun katalog suçlarına uymadığı gerekçesiyle kapatıldığı belirtildi.

Anayasa Mahkemesi'nden İlginç Bir Basın Duyurusu

Instagram'a erişim engelinin ardından Anayasa Mahkemesi, "İletişim Başkanlığı'na basın ve ifade özgürlüğüne müdahale yetkisi veren mevzuat hükümlerinin iptali" başlıklı bir basın duyurusu yayınladı.

Erişim engeli süresine dair henüz bir açıklama yapılmazken, Instagram'a erişimin durumu ve Anayasa Mahkemesi'nin gündemindeki konular kamuoyunda geniş yankı uyandırdı.

Yapılan paylaşımların kısa süre içinde silinmesi ve Anayasa Mahkemesi'nin resmi sitesine erişimin sağlanamaması ise dikkat çekici gelişmeler arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER