İstanbul'da kentsel dönüşüm planı: Evi riskli dar gelirleyen yüzde 65'e kadar maddi destek

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), kentin depreme dirençli gelebilmesi için hazırladığı maddi destek projesini hayata geçirmeye hazırlanıyor. İBB Meclisi'ne sunulacak proje onaylanırsa riskli durumdaki evini yenilemek isteyen ve maddi durumu elverişsiz kişilere maliyetin yüzde 40 ile 65 oranında destek sağlanacak.

İstanbul'da Kentsel Dönüşüm ve Riskli Yapılara Destek Projesi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), depreme karşı daha güçlü bir şekilde hazırlık yapabilmek amacıyla önemli bir maddi destek projesi üzerinde çalışmalarını sürdürmektedir.

Riskli Durumdaki Ev Sahiplerine Yüzde 40 ile 65 Arasında Destek

İBB Meclisi'ne sunulacak olan proje, riskli durumda bulunan ev sahiplerine yüzde 40 ile 65 arasında maddi destek sağlayarak, evlerini yenilemek isteyenlere önemli bir destek sunmayı hedeflemektedir.

KİPTAŞ İle Yenileme İmkanı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, KİPTAŞ işbirliğiyle yürütülen proje kapsamında, maddi durumu elverişsiz olan vatandaşlara evlerini yenilemeleri halinde yüzde 40 ila 65 arasında mali destek sağlanacaktır.

İBB'nin yeni kentsel dönüşüm projesinde, riskli yapıların tespit sürecini hızlandırmayı amaçlayan çalışmalar kapsamında ilçe belediyeleri de sürece dahil edilecektir.