Kurban Bayramı ve yaz tatili seyahat edecek sürücülere önemli uyarı!

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu Genel Başkanı Aydın Erkoç, Kurban Bayramı ve yaz tatili için yola çıkacak sürücülere araçlarının bakımlarını yaptırmaları gerektiğini vurgulayarak, otomobillerin önemli kontrollerini yapmaları konusunda uyarılarda bulundu. Erkoç, sürücülerin güvenli sürüş için araçlarını detaylı bir şekilde kontrol etmeleri gerektiğini dile getirdi.

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu Genel Başkanı Sürücülere Araç Bakımı Konusunda Uyarılarda Bulundu

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu Genel Başkanı Aydın Erkoç, Kurban Bayramı ve yaz tatili için yola çıkacak sürücülere araçlarının bakımlarını yaptırmaları konusunda uyarılarda bulundu.

Son Derece Önemli Kontroller Yapılmalı

Erkoç, araç sahiplerine yönelik yaptığı açıklamada, "Otomobillerin motor, lastik, far, egzoz, fren, akü, klima, silecek, amortisör, ön düzen ve diğer kontrollerinin yapılması, varsa eksikliklerin giderilmesi ve aksaklıkların ortadan kaldırılması güvenli sürüş için son derece önemli." şeklinde konuştu.

Uyku ve Yol Güvenliği İçin Önlemler Alınmalı

Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkmasının trafiğe olan etkisine de değinen Erkoç, sürücülerin trafik kurallarına ve dikkatlerine son derece önem vermeleri gerektiğini belirtti.

Erkoç, sürücülere yolculuk öncesi dinlenmeleri, uykusunu almış bir şekilde yola çıkmaları, uzun yolculuklarda iki saatte bir mola vermeleri, hız limitlerine uymaları ve emniyet kemeri kullanmaları konusunda uyarılarda bulundu.