Silivri Belediyesi ve İBB İş Birliğinde SECAP Kapanış Toplantısı Gerçekleştirildi

Silivri Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İstanbul Enerji Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi (İstanbul Enerji A.Ş.) ile beraber gerçekleştirilen 'Sürdürülebilir Enerji ve İklim Değişikliği Eylem Planı (SECAP) kapanış toplantısı düzenlendi.

Silivri Belediyesi Sürdürülebilir Enerji ve İklim Değişikliği Eylem Planı Toplantısı

Sürdürülebilir Enerji ve İklim Değişikliği Eylem Planı (SECAP) kapanış toplantısı Silivri Önder Yılmaz Sahnesi’nde gerçekleşti.

Toplantıya İstanbul Enerji A.Ş. Genel Müdürü Yüksel Yalçın, Belediye Başkan Yardımcısı Tan Hüseyin Kıroğlu, Belediye Meclis Üyeleri Mahmut Yıldızaydın, Şenol Fidan, Fatih Çepni, Önder Çolak, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Nuri Ertuğrul, İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü İbrahim Sevim, İSKİ Silivri Şube Müdürü Berat Erkuş, Çevre Derneği Başkanı Ali Korsan, Muhtarlar Derneği Başkanı Serhat Ateş, Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erhan Kurtarır ve vatandaşlar katıldı.

Belediye Başkan Yardımcısı Tan Hüseyin Kıroğlu, SECAP Planı'na sahip çıkacaklarını ve çevresel sürdürülebilirlik ve iklim değişikliği ile mücadele konularında üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getireceklerini vurguladı.

Kıroğlu, belirlenen hedeflere daha erken sürelerde ulaşmak amacıyla çalışmaların yürütüleceğini belirtti ve planın başarıyla hayata geçirilmesi için gerekli adımların atılacağını dile getirdi.

Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu adına teşekkür ederek, çevreyi koruma ve gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakma misyonuyla çalışmaların sürdürüleceğini ekledi.

Sıfır Atık ve İklim Değişikliği Müdürü İbrahim Sevim, ilçenin sürdürülebilir enerji ve iklim eylem planını detaylandırarak, iklim değişikliği ile mücadelenin önemini vurguladı.

Sevim, ilçeye ait sera gazı envanterinin oluşturulmasını içeren planın, iklim değişikliğinin etkilerine karşı alınacak önlemleri şekillendirdiğini belirtti.

Silivri Belediyesi’nin, AB fon ve hibelerinden yararlanarak iklim değişikliği projelerini hayata geçireceğini ifade eden Sevim, tarımda dayanıklılığı artıracak teknikler ve eğitimlerin teşvik edileceğini de müjdeledi.

Yenilenebilir enerji çözümlerinin konutlarda teşvik edileceğini, sokak ve park aydınlatmalarının enerji verimliliği ile dönüştürüleceğini ve bisiklet yolu ile yaya ulaşımı gibi çevre dostu alternatiflerin artırılacağını dile getirdi.

İLGİLİ HABERLER