"Son verilere göre yurt genelinde hava durumu değişiyor."

Ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu hava bekleniyor. Yağışlı bölgelerde sağanak ve gök gürültülü yağışlar etkili olacak. Sıcaklıklar ise 2 ila 6 derece düşecek.

Hava Durumu Değerlendirmesi

Ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu hava hakim olurken, Marmara'nın kuzey ve doğusu, Güney Ege kıyıları, Akdeniz, İç Anadolu (Çankırı hariç), Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Kütahya, Afyonkarahisar, Bolu, Düzce, Zonguldak, Tokat ve Ordu çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

Beklenen Yağışlar ve Rüzgar Durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeybatısı, Sivas, Ordu, Muş, Bitlis, Şırnak, Siirt, Batman, Diyarbakır, Erzurum'un batı çevreleri gibi bölgelerde yerel olarak kuvvetli yağışlar görülebilirken, rüzgar genellikle güney ve batıdan esecek ve Marmara'da kuzeyden, Kuzey Ege'de ve Doğu Akdeniz ile Doğu Anadolu'nun doğusunda ise güney ve güneybatıdan kuvvetli şekilde (40-60 km/saat) esecek.

İl İl Hava Durumu ve Tahminler

Ankara'da parçalı ve çok bulutlu bir hava beklenirken, İstanbul'da kısa süreli yerel sağanak yağışlar yaşanacak, İzmir'de ise az bulutlu bir hava bekleniyor. Adana'da aralıklı sağanak yağışlar görülecek ve öğle saatlerinde kuvvetli yağışlar olabilirken, Antalya'da öğleden sonra yerel yağışlar meydana gelecek. Samsun'da sabah saatlerinde doğu ilçelerinde, Trabzon'da ise sabah ve öğlen saatlerinde kuvvetli yağışlar beklenirken, Erzurum'da batı çevrelerinde sabah saatlerinde, Diyarbakır'da ise öğleye doğru kuvvetli yağışlar olabilir.