Tek tırnak eti nedir? Hangi hayvanlar tek tırnaklı?

Tarım ve Orman Bakanlığı, sağlığı tehlikeye düşürebilecek gıdalar listesini yayınladı. Et ürünlerinde at, domuz ve tek tırnaklı hayvan eti karıştırılması dikkat çekti.

Tarım ve Orman Bakanlığı, Sağlığı Tehlikeye Düşürebilecek Gıdalar Listesini Açıkladı

Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit-tağşiş yapılan ve insan sağlığını tehlikeye sokabilecek gıdaların listesini kamuoyuyla paylaştı. "Sağlığı Tehlikeye Düşürecek Gıdalar" listesinde özellikle "Et ve Et Ürünleri" kategorisinde yer alan firmalar, "Tek Tırnaklı Eti Tespiti" sebebiyle dikkat çekti.

Tek Tırnaklı Eti Nedir ve Hangi Hayvanlar Bu Gruba Dahildir?

Tek tırnak eti, yalnızca bir tırnağa sahip olan hayvanlardan elde edilen et ürünlerini ifade eder. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın belirlediğine göre, at, domuz ve diğer tek tırnaklı hayvanların eti, bazı et ürünlerinde dana veya tavuk eti olarak taklit ediliyor.

Tek Tırnaklı Hayvanlar Kimlerdir?

Tek tırnaklı hayvanlar, yalnızca bir tırnağa sahip olan memelilerdir ve genellikle otçul olarak beslenirler. Atlar, eşekler, zebralar ve gergedanlar gibi hayvanlar bu gruba örnek olarak gösterilebilir. Bu hayvanlar, perissodactyla adı verilen memeli grubuna aittir ve genellikle geniş açık alanlarda yaşarlar.

İLGİLİ HABERLER