Topkapı Sarayı'nda gece turları bugün başlıyor (Topkapı Sarayı gece ziyareti saatleri)

Topkapı Sarayı, ilk kez tarihinde gece ziyaretçilere açılacak. Gece turları 29 Haziran'da başlayacak. Akşam ziyaretleri ise haftanın belirli günlerinde ve belirlenmiş saatler arasında gerçekleşecek. Detaylı bilgi için resmi açıklamaları takip edebilirsiniz.

Topkapı Sarayı, Tarihinin İlk Kez Gece Ziyaretçilerini Ağırlayacak

1924 yılından bu yana müze olarak hizmet veren Milli Saraylar Başkanlığına bağlı Topkapı Sarayı, artık tarihinde ilk defa gece saatlerinde ziyarete açılacak.

Gece Ziyaretleri 29 Haziran İtibariyle Başlıyor

Topkapı Sarayı, gece turlarına 29 Haziran'da başlayacak ve her cumartesi akşamı 21.00-23.00 saatleri arasında ziyarete açık olacak.

Gece Ziyaretlerinde Neler Yer Alacak?

Gece ziyaretleri gruplar halinde gerçekleştirilecek olup, her grup en fazla 300 kişiden oluşacak ve Harem-i Hümayun'un birçok bölümü de gezilebilecek.

Bab-ı Hümayun'dan başlayacak gece turlarında, Divan-ı Hümayun, Kubbealtı, Saray Saatleri Galerisi, Harem bölümü ve yeni sergi düzenine sahip Kuşhane Mutfağı gibi önemli noktalar ziyaret edilebilecek.

Ayrıca, Topkapı Sarayı'nın üçüncü avlusunda bulunan Arz Odası, Mukaddes Emanetler Dairesi, Fatih Köşkü ve Hazine Sergisi de gece ziyaretçilerine kapılarını açacak, dünyaca ünlü eserler olan Kaşıkçı Elması, Topkapı Hançeri ve Altın Taht gibi şaheserler de görülebilecek.

Ziyaretçiler, gece turu sırasında Havuzlu Teras'ta dolaşabilecek, İftariye Kameriyesi'nden İstanbul manzarasını izleyebilecek ve gezi için özel biletler gişeden temin edilebilecek.