AFAD, Karadeniz’de etkili olan yağışa ilişkin açıklama yaptı

AFAD, Karadeniz'de yaşanan sel ve su baskınları ile mücadeledeki aralıksız çalışmaları sürdürdüğünü belirtti. Samsun ve Ordu'da etkili olan yağışlar nedeniyle ev ve iş yerlerinde zarar oluştu, bir vatandaş hayatını kaybetti. Tedbirler alınarak, afetle etkilenen bölgelerde tahliyeler gerçekleştirildi. TAMP ekipleri çalışmalarını sürdürüyor.

AFAD Karadeniz Bölgesindeki Sel ve Su Baskınlarıyla Mücadeleye Devam Ediyor

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), dün yaşanan yoğun yağışlar sonucu meydana gelen sel ve su baskınlarıyla ilgili çalışmaların kesintisiz sürdüğünü duyurdu.

Karadeniz Bölgesindeki Yağışlar Sonrası AFAD’ın Çalışmaları

AFAD, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Karadeniz'de etkili olan yağışların ardından yürütülen faaliyetler hakkında bilgi verdi.

Sel ve Su Baskınlarıyla İlgili Gelişmeler

Dünkü yağışlar neticesinde Samsun'un Ayvacık, Çarşamba, Terme ve Salıpazarı ilçelerinde ev ve iş yerlerinin zarar görmesinin ardından tedbir amaçlı bölge sakinlerinin tahliye edildiği belirtildi. Türkiye Afet Müdahale Planı'nın tüm ekipleri hazır durumda bekliyor. Ordu'nun Çaybaşı ilçesinde ise bir vatandaşın yaşamını yitirdiği üzücü bir olay yaşandığı aktarıldı.