Yaz ishaline dikkat! Ölüm riski taşıyor

Yaz aylarında yaz ishali vakalarında artış yaşanıyor.Uzmanlar, sıcak bölgelerde bakterilerin çoğalmasına dikkat çekerek hızlı tüketimi önemli buluyor. Özellikle yaşlı ve çocuklar risk altında.

Yaz Aylarında Artan Yaz İshali Vakalarına Karşı Uyarılar Devam Ediyor

Yaz mevsimi geldi fakat yaz ishali ya da turist ishali olarak bilinen hastalıklarda artış gözlemleniyor.

Uzmanlardan Alınan Önlemler

Uzmanlar, güneşli ve sıcak bölgelerde bakterilerin hızla üremesi nedeniyle yiyeceklerin hızlı bir şekilde tüketilmesine dikkat edilmesi gerektiğini vurguluyor.

Prof.Dr. Alper Şener'den Önemli İsimlendirme ve Tedavi Bilgileri

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr. Alper Şener, yaz ishali ve turist ishalinin artışına dikkat çekerek, hastalık belirtileri ve tedavi yöntemleri hakkında önemli bilgiler verdi.

Prof.Dr. Şener'ın ifadelerine göre, yaz ishali genellikle bağırsak alışkanlıklarında değişiklik olarak kendini gösterebiliyor.

Prof. Dr. Şener, yaz ishali vakalarının özellikle hazır gıdaların tüketilmesi sonucu ortaya çıkabileceğini belirtiyor ve vatandaşları bu konuda dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.

Prof. Dr. Alper Şener ayrıca, 65 yaş üstü ve 5 yaş altındaki bireylerin bu tür hastalıklara karşı özellikle yakın takipte olması gerektiğini vurguluyor.