"CHP Silivri Kadın Kolları, Artan Şiddete Karşı Sesini Yükseltti"

Silivri CHP Kadın Kolları, Türkiye'deki artan çocuk istismarı ve kadına şiddet olaylarına karşı basın açıklaması yaptı. Tepkilerini dile getirdi.

CHP Silivri Kadın Kolları Çocuk İstismarı ve Kadına Yönelik Şiddete Karşı Basın Açıklaması Yaptı

Silivri’de gerçekleştirilen basın açıklamasında, Türkiye genelinde artış gösteren çocuk istismarı ve kadına yönelik şiddet olaylarına karşı tepkilerini dile getiren CHP Silivri Kadın Kolları, toplumun bu konuda duyarlı olması gerektiğini vurguladı.

Narin Güran gibi masum bir çocuğun kaybolup canice öldürülmesi ve Sıla bebeğin istismara maruz kalması gibi vahim olayların ardından, kadın kolları 6284 Sayılı Kanunun tam anlamıyla uygulanması gerektiğini ve mağdur odaklı bir adalet sisteminin benimsenmesi gerektiğini belirtti.

Yargı süreçlerindeki hafif cezaların, şiddet vakalarının tekrarlanma riskini artırdığına dikkat çeken CHP Silivri Kadın Kolları, uluslararası anlaşmaların eksiksiz bir şekilde uygulanması gerektiğini ve cezasızlık politikalarının sona erdirilmesi için adımlar atılmasını talep etti.

Kadına yönelik şiddet ve çocuk istismarına karşı kararlı bir mücadele vereceklerini belirten kadın kolları, "Bir kişi daha eksilmeyeceğiz!" diyerek toplumda güvenli ve saygın bir yaşamın sağlanması için ellerinden geleni yapacaklarını duyurdu.