19 Eylül 2024
Facebook
Twitter
Instagram
ANASAYFA Ekonomi Emekliye fark ödemesi 7 Ağustos'ta yapılacak

Emekliye fark ödemesi 7 Ağustos'ta yapılacak

En düşük emekli aylığı 12 bin 500 liraya çıkarıldı. Maaş farkları 7 Ağustos'ta hesaplara yatırılacak. Yurt dışına çıkış harcı ve memur ikramiyesi de artırıldı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Emekliye fark ödemesi 7 Ağustos'ta yapılacak

En düşük emekli aylığına ilişkin kararın yürürlüğe girmesi sonrası, maaş farklarının hesaplara yatacağı tarih belli oldu

Vergi Yasalarında ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi üzerine yapılan görüşmelerde, en düşük emekli aylığını 12 bin 500 liraya çıkaran 29'uncu madde Meclis Genel Kurulu'nda onaylandı. Bu düzenleme Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Asgari aylık ödeme tutarı olan 10 bin lira, yaşlılık, malullük, ölüm aylığı alanlara ve hak sahiplerine dosya başına 12 bin 500 liraya yükseltildi.

3 milyon 703 bin 788 emekli bu uygulamadan yararlanacak

Bu kararla birlikte yurt dışına çıkış harcı 150 liradan 500 liraya yükseltildi ve her yıl enflasyon oranına göre artacak. Aynı zamanda tüm sendikalı memurlar, toplu sözleşme ikramiyesi olarak 641 lira alacaklar.

SGK'dan yapılan açıklamaya göre, fark ödemeleri 7 Ağustos'ta hesaplara yatırılacak

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından yapılan açıklamada, "En düşük emekli aylığı 12.500 TL'ye çıkarıldı, maaş farklarınızı 7 Ağustos'ta hesaplarınızdan çekebilirsiniz" denildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
BTK: Instagram katalog suçlara uymadığı gerekçesiyle kapatıldı

BTK: Instagram katalog suçlara uymadığı gerekçesiyle kapatıldı