Facebook
Twitter
Instagram
Silivri Haberleri
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
25°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
ANASAYFA Ekonomi En düşük emekli maaşı bugün belli oluyor

En düşük emekli maaşı bugün belli oluyor

yazar
Yusuf Eker
İmtiyaz Sahibi
En düşük emekli maaşı bugün belli oluyor

Milyonlarca emekliyi ilgilendiren en düşük emekli maaşına ilişkin düzenleme bugün netleşecek ve emeklilerin maaşlarına alacakları zam belli olacak. 
TÜİK’in açıkladığı rakamlara göre 2024 yılının ilk 6 ayının geride kalmasıyla 6 aylık enflasyon oranı da yüzde 24,73 olarak belirlendi. Bu çerçevede SSK ve Bağ-Kur emeklileri, temmuz ayında yüzde 24,73 oranında zam almaya hak kazandı. Fakat yapılan hesaplamalara göre kök maaşı 10 bin liradan düşük olan 1 milyon 780 bin maaşı emeklinin yapılan 24,73’lük zamma rağmen 10 bin liranın altında kalacak. 
Bu çerçevede AK Parti ve ilgili bakanlıklar tarafından en düşük emekli ücretinin yükseltilmesine yönelik çalışmalar başlatıldı. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, konuya ilişkin olarak en düşük emekli maaşına gelecek olan zammın bugün Meclis Başkanlığı’na iletileceğini söyledi. Güler, "Bütçe imkanları nedir, bunun belirlenmesi gerekiyor. Bununla ilgili analizleri topladık, bu akşam itibarıyla Cumhurbaşkanımıza sunacağız, yarın Meclis Başkanlığı’na bunun vereceğiz. Bu akşam netleşecek. Şu an rakam söylemem doğru olmaz. Alternatifler var onlara bakıyoruz" açıklamasında bulunmuştu. Ayrıca Güler’in, bugün 12.00’de yapacağı açıklamayla düzenlemeyi ayrıntılarıyla açıklaması bekleniyor. 

En düşük emekli ücretinin 12 bin ile 12 bin 500 lira arasında olması bekleniyor 
Yapılan çalışmalar neticesinde en düşük emekli ücretinin 12 bin ile 12 bin 500 lira arasında olması beklenirken, en düşük emekli maaşına ilişkin maddenin hazırlanan yeni vergi düzenlemesine eklenmesi kararlaştırıldı. Yapılacak düzenlemeyle, en düşük emekli ücretinin 12 bin olması halinde yaklaşık 3 milyon 200 bin emeklinin maaşı 12 bin liraya tamamlanacak. 

Zamlar ağustosta ücretlere yansıyacak 
En düşük emekli ücretlerine zam yapılması halinde temmuz ayında emekliler zam almaya hak kazanacak. Fakat ödeme takviminin SSK ve Bağ-Kur emeklileri için 17’sinden itibaren başlaması ve SGK aylıklarının 10 bin liraya göre hesaplanıp işlemlerin tamamlanmasından dolayı temmuz ayında zamlar ücretlere yansımayacak. Yapılan zam oranları, ağustos ayının ilk haftası itibarıyla temmuz ayındaki farklarla beraber ücretlere yansıyacak. 
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kripto para borsalarında likidite liderleri belli oldu

Kripto para borsalarında likidite liderleri belli oldu