Özel okul fiyatları katlandı | Ek masraflarla 1 milyon lirayı buluyor

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) puanlarının açıklanmasıyla birlikte ailelerin çocuklarını gönderecek okul arayışları sürüyor. Bu noktada özel okulları tercih etmek çok kolay değil çünkü fiyat atışları dikkat çeken seviyelere ulaştı. Servis, kırtasiye ve yemek gibi ek hizmetlerin eklenmesiyle bazı okullarda yıllık maliyet 1 milyon lirayı da geçiyor. Önceki yıllarla kıyaslandığında devlet okullarını tercih edenlerin sayısında da artış var.

LGS Puanlarının Açıklanmasıyla Aileler Okul Arayışında

LGS puanlarının açıklanmasıyla birlikte aileler, çocuklarını gönderecekleri okulları aramaya başladı ancak özel okulların yükselen fiyatları tercihleri zorlaştırıyor.

Devlet Okullarına Olan Talep Artarken Özel Okulların Fiyatları Yükseliyor

Servis, kırtasiye ve yemek gibi ek hizmetlerin maliyetleriyle birlikte özel okulların yıllık maliyetleri 1 milyon lirayı aşarken öğrenci sayısında azalma görülüyor ve devlet okullarına talep artıyor.

Eğitim Uzmanı Sadık Gültekin'den Fiyat Artışlarına İlişkin Açıklamalar

Eğitim Uzmanı Sadık Gültekin, okulların yüzde 300'e varan fiyat artışlarını öğretmenlerin yararlanamadığı sorunuyla birlikte değerlendirerek, veli, öğretmen ve işletme açısından ortaya çıkan sorunlara dikkat çekti.

İLGİLİ HABERLER